+34 932 989 990
info@fab.cat
Federació d'Autoescoles de Catalunya
Per una Mobilitat Segura i Sostenible

Participa en el Projecte Europeu WSOR - The Wrong Side of the Road

El projecte Wrong Side of the Road (el costat dolent de la carretera) consisteix en una formació interactiva sobre la incompatibilitat de l'alcohol i la conducció, enfocada als futurs conductors, a on els teus alumnes poden participar.

 
A través d'una aplicació gratuïta, els alumnes visualitzen testimonis de persones que van tenir sinistres viàris a causa de l'alcohol. S'hi narra com afecta les vides de les persones una decisió equivocada, en aquest cas conduir sota els efectes d'aquesta substància. A l'aula, el professor (que ha rebut prèviament una formació) guiarà la sessió presencial/interactiva d'1 hora de durada aproximadament.

Després de la visualització del testimoniatge i la sessió formativa, els alumnes de les autoescoles hauran de contestar un breu qüestionari que quantifica quant ha influït el vídeo en la seva percepció del risc de l'alcohol en la conducció. La mateixa App té un qüestionari de satisfacció del projecte en què estan participant.
 
L'objectiu de la iniciativa és recollir les opinions dels alumnes a nivell europeu per valorar la influència de la formació correcta respecte a l'alcohol com a responsable directe d'un gran percentatge dels sinistres vials. Convé recordar que el 45,5% dels conductors morts en accidents de trànsit conduïen sota els efectes de l'alcohol o les drogues. Així ho confirma la memòria anual de l'Institut Nacional de Toxicologia on, a més, es remarca que el 60% es deuen a un abús en el consum d'alcohol.

Les autoescoles que vulguin que els seus alumnes participin al projecte, han d'emplenar el següent formulari.


Formació de Formadors
Els professors de les autoescoles  que col·laborin en el projecte rebran una petita formació online de descripció del projecte (d'una hora de durada) i el seu centre formarà part de WSOR (se li lliurarà material per a vidrieres, tríptics i al web oficial constarà el seu centre col·laboració).

Els alumnes participants rebran un test d'alcoholemia com a obsequi.  

Els professors que es vulguin formar, han d'emplenar el següent formulari.

Les properes sessions formatives per a professors tindran lloc de 13 a 14 h en les dates següents:
  • Divendres 25/02/2022
  • Divendres 25/03/2022
  • Divendres 29/04/2022
  • Divendres 27/05/2022
  • Dijous 30/06/2022
Comparteix aquest contingut a la teva xarxa social preferida

Sobre la FAC

La Federació d'Autoescoles de Catalunya agrupa més del 90% de centres de formació viària de Catalunya, oferint múltiples serveis i avantatges als seus associats.

Contacte

+34 932 989 990

info@fab.cat

c/ Minería 62-64 Bajos
     08038 Barcelona