+34 932 989 990
info@fab.cat
Federació d'Autoescoles de Catalunya
Per una Mobilitat Segura i Sostenible

XII Encuentro Iberoamericano de Seguridad Vial

El dia 21de novembre  es va celebrar a la  Corunya la Jornada tècnica-científica sobre Formació i Seguretat Viària a les escoles de trànsit, en què van participar, entre d'altres ponents, Álvaro Gómez, director d'l'Observatori de Seguretat Viària de la Direcció General de Trànsit (DGT); Jesús Alonso Trigueros i Andrés Romera, tots dos doctors en Enginyeria de Camins, Canals i Ports i professors de la Universitat Politècnica de Madrid.

Van assistir autoritats com l'alcaldessa de La Corunya, Inés Rei, que va inaugurar l'acte al costat de el president de CNAE, José Miguel Báez i el president de la Federació Gallega d'Autoescoles, José Manuel López Marín. La cloenda va anar a càrrec de Bartolomé Vargas, fiscal de Sala coordinador de Seguretat Viària.

La jornada es va dividir en tres taules de treball. A la primera, «La seguretat viària en el ciutadà al llarg de la vida», moderada per Arturo Borges, Secretari General de AICEFOV, van participar Horaci Botta, Dr. Dret i expert en Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible de l'Argentina; Enrique Medri, Expresident de el Consell Nacional de Seguretat Viària de l'Perú i expert en seguretat viària; Antonio Reis, vicepresident de ANIECA; Roberto Ramos, director de Formació de la Fundació CNAE; D'Angela Esquivel Pereira i Guillermo Gómez Zúñiga, tots dos repreentando a l'Institut Nacional d'Assegurances (INS) de Costa Rica i Jorge Torres Cantalapiedra, president de el Centre de Protecció de Xofers de Montevideo (Uruguai).

La segona de les taules va tractar el tema de «L'èxit del permís per punts com a salvador de vides», i va estar moderada per José Guedes, president del Sindicat d' Autoescolas de Són Paulo. Hi van participar Carlos Magnelson De Souza, president de Federação Nacional d' Autoescoles (FENEAUTO) i Raül Viladrich, president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya (FAC).

La FAC va presentar el model català (SIMS) en els cursos de reeducació i sensibilzación basat en el model de canvi d'actituds de la UAB.


 

A la tercera de les taules es va parlar dels «Models d'escola de conductors en l'àmbit iberoamericà». Moderada per Jeanne Picard, delegada a Galícia de Stop Accidents, van participar en la mateix Emmanuel Jaume Barrera banys, secretari de l'Associació d'Escoles de Conductors de Mèxic; Alejandro Major, president de CEAS. Colòmbia; Saül Calderón, president de l'Associació d'Escoles de Conductors de Guatemala; Freddy Rodríguez, president de l'Associació d'Escoles de Conductors d'Equador; Jorge Luis Vargas Peraza, president de el Grup Peraza de Costa Rica i Edward Giancarlo Suárez Mendoza, president de la Federació Nacional d'Escoles de conductors de l'Perú (FENECON).


cnae.com

Comparteix aquest contingut a la teva xarxa social preferida

Sobre la FAC

La Federació d'Autoescoles de Catalunya agrupa més del 90% de centres de formació viària de Catalunya, oferint múltiples serveis i avantatges als seus associats.

Contacte

+34 932 989 990

info@fab.cat

c/ Minería 62-64 Bajos
     08038 Barcelona