+34 932 989 990
info@fab.cat
Federació d'Autoescoles de Catalunya
Per una Mobilitat Segura i Sostenible

Autoescoles catalanes fan una marxa lenta per exigir més examinadors

Barcelona, 16 Jul (EFE) .- Desenes de cotxes s'han congregat aquest dimarts a les rodalies de la Delegació del Govern per exigir a l'Executiu que incrementi el nombre d'examinadors destinats a Catalunya i posar fi així a la bossa de 50.000 alumnes que esperen per accedir a la prova pràctica de conducció.

Aglutinats per la Federació d'Autoescoles de Catalunya (FAC) i sota el lema "AutoSOScoles", els manifestants s'han reunit a les 10.30 hores i han dut a terme una marxa lenta durant uns tres quarts d'hora, i després han llegit un manifest que ha recollit en persona el subdelegat del Govern, Carlos Prieto.

Aquest s'ha compromès a reunir-se amb les autoescoles a principis de setembre i ha garantit que uns onze examinadors dels 35 que s'estan formant seran destinats a Catalunya, malgrat que la FAC no ho veu "suficient".

De materialitzar-se la reunió, serà la segona cita de Prieto amb la FAC després que es trobessin al juny arran d'una altra manifestació que les autoescoles van realitzar a la Plaça Espanya de Barcelona per demanar al Govern "solucions definitives, urgents i ràpides".

"Volem un pla estratègic concret, pactat per totes les parts implicades per disminuir la borsa de circulacions pendents i més capacitat d'exàmens diaris a les prefectures", ha exigit avui el president de la FAC, Raül Viladrich, abans de recordar que la seva aplicació ha de ser "immediata"

Les autoescoles també han sol·licitat que, des de l'Administració, "s'afronti de manera valenta i definitiva el problema d'exàmens" perquè, en cas contrari, "cap sistema de repartiment d'exàmens serà efectiu".

S'han referit així a l'efectivitat del sistema CAPA, segons el qual s'assigna a cada autoescola una quota d'aspirants que poden anar a examen en funció de la quantitat d'alumnes que hagi aprovat la prova teòrica.

Viladrich ha denunciat a més la "situació de col·lapse" i la "precarietat del sistema actual" que viuen les autoescoles per la "manca de personal administratiu i examinador", que obliga a perpetuar -ha dit- una llista d'espera que en alguns casos arriba fins i tot als set mesos.

Aquesta conjuntura, ha criticat, comporta "la impossibilitat que els nostres alumnes obtinguin el permís de conduir en limita les capacitats laborals i socials, el tancament d'empreses i la pèrdua de llocs de treball"

La marxa estava convocada per "pressionar" i citar la DGT i al Ministeri de l'Interior a "trobar una solució" a la problemàtica, ja que, segons la FAC, Catalunya compta des de fa cinc anys amb una bossa permanent de 50.000 alumnes que es veuen obligats a esperar entre sis i set mesos per examinar-se.

A Barcelona, ??aquesta borsa arriba a 40.145 persones, mentre que a Girona es redueix a 7.600, a Tarragona els temps d'espera són d'al voltant de tres mesos i Lleida és l'única província catalana amb una situació "normalitzada", encara que també hi ha "falta d'efectius i un centre d'exàmens tancat ".

EFE

EFE

Comparteix aquest contingut a la teva xarxa social preferida
Butlletí de notícies

Autoescoles especialitzades

Les persones amb mobilitat reduïda que volen conduir necessiten el carnet de conduir B adaptat. Consulta el llistat d'autoescoles especialitzadesÚltimes notícies 

Sobre la FAC

La Federació d'Autoescoles de Catalunya agrupa més del 90% de centres de formació viària de Catalunya, oferint múltiples serveis i avantatges als seus associats.

Contacte

+34 932 989 990

info@fab.cat

c/ Minería 62-64 Bajos
     08038 Barcelona